  | 
				Fitnes - powerlifting forum fitnes, prehrana, treningi    
				 | 
			 
		 
		 
 
				
            	
			  
			
            
             
			
	
		| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo   | 
	 
	 
	
		| Avtor | 
		Sporočilo | 
	 
		 
		PumP
 
  
  Pridružen/-a: 01.11. 2008, 13:58 Prispevkov: 30 Kraj: Kamnik
  | 
		
			
				 Objavljeno: 04 Nov 2008 19:03    Naslov sporočila: Fizol. | 
				     | 
			 
			 
				
  | 
			 
			
				| Nekje.sem.slisal.da.ima.fizol.kar.visoko.koncentracijo.beljakovin...ali.to.drzi? | 
			 
		  | 
	 
	 
		| Nazaj na vrh | 
		 | 
	 
	 
		  | 
	 
		 
		Mitch Administrator foruma
  
  Pridružen/-a: 11.09. 2008, 06:27 Prispevkov: 2136 Kraj: Nova Gorica
  | 
		 | 
	 
	 
		| Nazaj na vrh | 
		 | 
	 
	 
		  | 
	 
		 
		PumP
 
  
  Pridružen/-a: 01.11. 2008, 13:58 Prispevkov: 30 Kraj: Kamnik
  | 
		
			
				 Objavljeno: 04 Nov 2008 21:08    Naslov sporočila:  | 
				     | 
			 
			 
				
  | 
			 
			
				| Sepravi.bi.biu.kar.primeren.na.vsake.toliko.casa.za.kaksen.obrok.po.treningu?....zvecer.ne.zaradi.OH. | 
			 
		  | 
	 
	 
		| Nazaj na vrh | 
		 | 
	 
	 
		  | 
	 
		 
		Mitch Administrator foruma
  
  Pridružen/-a: 11.09. 2008, 06:27 Prispevkov: 2136 Kraj: Nova Gorica
  | 
		 | 
	 
	 
		| Nazaj na vrh | 
		 | 
	 
	 
		  | 
	 
		 
		PumP
 
  
  Pridružen/-a: 01.11. 2008, 13:58 Prispevkov: 30 Kraj: Kamnik
  | 
		
			
				 Objavljeno: 10 Nov 2008 17:11    Naslov sporočila:  | 
				     | 
			 
			 
				
  | 
			 
			
				Kateri fizol je suhi in kateri svezi? 
 
Kasen je tisti iz konzerve oz. kaksna je njegova hranilna vrednost? 
 
 
Hvala. _________________ Get big or die trying. | 
			 
		  | 
	 
	 
		| Nazaj na vrh | 
		 | 
	 
	 
		  | 
	 
		 
		Mitch Administrator foruma
  
  Pridružen/-a: 11.09. 2008, 06:27 Prispevkov: 2136 Kraj: Nova Gorica
  | 
		
			
				 Objavljeno: 11 Nov 2008 10:20    Naslov sporočila:  | 
				     | 
			 
			 
				
  | 
			 
			
				V konzervah najdemo suhi fižol. Sveži je pa tisti nabrani.
 
 
Fižol vsebuje veliko beljakovin, malo maščobe, ne vsebuje nenasičenih maščob in holesterola, ima pa zato zelo veliko vlaknin. V fižolu je tudi veliko kalcija, železa, folne kisline in kalija. 
 
 
Fižol, kuhan(beli)
 
na 100g 
 
Energija (kcal) 139 kcal 
 
Maščobe skupaj 0.35 g 
 
Holesterol 0 mg 
 
Ogljikovi hidrati skupaj 25.09 g 
 
Beljakovine 9.73 g 
 
 
 
Beljakovine  9.73 g 
 
Triptofan 115 mg 
 
Treonin 409 mg 
 
Izolevcin 429 mg 
 
Levcin 776 mg 
 
Lizin 668 mg 
 
Metionin 146 mg 
 
Cistin 106 mg 
 
Fenilalanin 526 mg 
 
Tirozin 274 mg 
 
Valin 509 mg 
 
Arginin 602 mg 
 
Histidin 271 mg 
 
Alanin 408 mg 
 
Aspartamska kislina 1176 mg 
 
Glutaminska kislina 1483 mg 
 
Glicin 380 mg 
 
Prolin 412 mg 
 
Serin 529 mg 
 
 
Ogljikovi hidrati  25.09 g 
 
Vlaknine 6.3 g 
 
Škrob ~ g 
 
Sladkorji skupaj 0.36 g 
 
 
Maščobe 0.4 g 
 
Nasičene maščobne kisline 0.1 g 
 
Trans maščobne kisline ~ g 
 
Mononenasičene maščobne kisline ~ g 
 
Polinenasičene maščobne kisline 0.2 g 
 
Holesterol ~ mg 
 
 
Vitamini
 
Vitamin C 0 mg 
 
Tiamin 0.118 mg 
 
Riboflavin ~ mg 
 
Niacin 0.14 mg 
 
Pantotenska kislina 0.229 mg 
 
Vitamin B6 0.093 mg 
 
Folat skupaj 81 mcg 
 
Folna kislina 0 mcg 
 
Folat v hrani 81 mcg 
 
Folat ekvivalenti 81 mcg 
 
Vitamin B12 0 mcg 
 
Vitamin A (IU) 0 IU 
 
Vitamin A RAE 0 mcg 
 
Retinol 0 mcg 
 
Alfa karoten 0 mcg 
 
Beta karoten 0 mcg 
 
Beta kriptoksantin 0 mcg 
 
Likopen 0 mcg 
 
Lutein + zeazantin ~ mcg 
 
Vitamin E 0.97 mg 
 
Vitamin K 3.6 mcg 
 
 
Minerali
 
Kalcij 90 mg 
 
Železo 3.7 mg 
 
Magnezij 63 mg 
 
Fosfor 113 mg 
 
Kalij 561 mg 
 
Natrij 6 mg 
 
Cink 1.38 mg 
 
Baker 0.287 mg 
 
Mangan 0.636 mg 
 
Selen 1.3 mcg 
 
 
Ostalo
 
Voda 63.08 g 
 
Alkohol 0 g 
 
Kofein 0 
 
Teobromin 0 
 
Pepel 1.75 g
 
 
Raziskave dokazujejo, da fižol učinkovito znižuje visoki holesterol. 
 
Dr. James Anderson z University of Kentucky College of Medicine pravi, da 170 gramov (17 dkg) kuhanega fižola na dan zniža škodljivi holesterol za 20%. Rezultati se pokažejo v kakih treh tednih. Učinkovite so vse vrste fižola - pri nekem poskusu se je izkazalo, da Campbellov konzervirani, praženi fižol pri moških srednjih let z visokim holesterolom, ki jedo tipično ameriško, z maščobami bogato hrano, zniža holesterol za 12%. 170 gr fižola na dan poveča količino HDL (koristnega) holesterola za 9%. To se sicer ne zgodi takoj, ponavadi v letu ali dveh. 
 
 
Drug poskus dokazuje, da fižol spreminja kritično razmerje med nevarnim in varovalnim holesterolom v prid varovalnemu za 17%. Dr Anderson svetuje: da bi dosegli kar največje uspehe, razporedite fižol čez ves dan. Npr.: za kosilo ga pojejte 85 gr in za večerjo enako. Iz enakega razloga je treba uživati tudi Daily BioBasics dvakrat na dan: 1 čajno žličko vmešamo v (sadni) jogurt pri zajtrku in 1 čajno žličko pri popoldanski malici ali zvečer. 
 
 
Zdravljenje s fižolom: pomaga pri težavah z jetri, ledvicami in mehurjem, pomlajevalno deluje na celice, v telesnih celicah pospešuje nastajanje aminokislin, deluje poživljajoče, pomaga pri prebavnih motnjah, odvaja vodo iz telesa, krepi srce in ožilje. _________________ Spletna stran: 
 
http://mitjahumar.synthasite.com/
 
 
 
 
 
E-mail: triatlon.moci@gmail.com | 
			 
		  | 
	 
	 
		| Nazaj na vrh | 
		 | 
	 
	 
		  | 
	 
		 
		 | 
	 
 
   
	 
	    
	   | 
	
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
  | 
   
 
		 |